Verkkokurssit

 

Suomen Haavahoito Oy:n verkkokurssit on tarkoitettu sinulle, joka joudut työssäsi kohtaamaan ja hoitamaan ihmisiä, jotka sairastavat pitkäaikaisia haavoja. Verkkokurssit perustuvat luentoihin ja videomateriaaleihin ja niiden läpikäyminen on aika- ja paikkariippumattomia. Luentoja voi siis katsella ja kuunnella rajoituksetta kurssin voimassaoloaikana.

Verkkokurssit sopivat erityisen hyvin hoitajille, joiden on haasteellista irrottautua omasta työstä ja lähteä koulutuksiin. Verkkokurssimme ovat saaneet sen takia erinomaista palautetta. Palautteen mukaan 100% hoitajista suosittelisi kurssejamme kollegoilleen.

Koulutusten sisällöstä vastaa Suomen Haavahoito Oy palvelujohtaja, sairaanhoitaja YAMK ja auktorisoitu haavahoitaja Ulla Nuutinen. Verkkokurssit on toteutettu yhteistyössä toiminimi Maria Honkalan kanssa. Maria Honkala on koulutukseltaan sairaanhoitaja YAMK ja auktorisoitu haavahoitaja.

Käynnissä olevia koulutuksia

 

Tulevia koulutuksia:

  • Ihotautien hoito -haavahoidon näkökulma
    • Tämä kurssi on ainutlaatuinen Suomen koulutushistoriassa, sillä aiheesta ei ole juurikaan edes suomenkielistä ajantasaista kirjallisuutta. Kurssilla käydään läpi ihon paikallishoitoja ja hoitotuotteita teoriassa ja lukuisin käytännön esimerkein. Paikallishoitoihin kuuluu rasvojen lisäksi mm. erilaisia hauteita, kylpyjä, liuoksia ja penslauksia. Kurssilla käydään lukuisilla valokuvilla läpi erilaisia ihomuutoksia, mitä ne ovat, mistä ne johtuvat ja miten niitä tulisi hoitaa.

 

Tilattavat koulutukset

Meiltä saat myös teoriaan keskittyvää luennointia ja työpajatyyppistä konkreettista käytännön opetusta, kuten haavan puhdistusta tai kompressiosidontaa. Pyrimme pysymään kaiken aikaa uusimman tiedon ja osaamisen kärjessä voidaksemme jakaa oppimaamme eteenpäin. 

Kehitämme luentojamme säännöllisesti. Suosituimpia luentoaiheitamme ovat:

  • Kroonisten alaraajahaavojen (säärihaavojen) hoito- ja ennaltaehkäisy
  • Kompressiohoitoon sitoutuminen
  • Kompressiohoito ja sen eri menetelmät
  • Haavan arviointi ja paikallishoito
  • Haavan hoitotuotteet ja valinta
  • Haavaa ympäröivän ihon arviointi ja hoito

Räätälöityjen koulutusten lisäksi tarjoamme etäkoulutusta.

Kouluttajasta tarkemmin

Olen Ulla Nuutinen, koulutukseltani sairaanhoitaja YAMK ja olen auktorisoitu haavahoitaja.

Olen työskennellyt lähes kymmenen vuotta Iho- ja allergiasairaalassa, jossa pidin itsenäisestä haavahoitajan vastaanottoa. Ihotaudeilla hoidetaan turvotusperäisiä jalkahaavoja ja sainkin vahvan työkokemuksen asiasta itsenäisellä vastaanotollani. Työskentelin haavapoliklinikan moniammatillisessa tiimissä ja kehitimme aktiivisesti turvotuksen hoitoa.

Opiskelin silloin myös Turun avoimessa yliopistossa ”Empowering patient education 25op” -opinnot ja tutkin opinnoissani hoitoon sitoutumista ja kirjallisuuskatsaukseni Empowering Leg Ulcer patient education päätyikin Hoitotieteen laitoksen julkaisusarjaan.

Turvotuksen hoitoon sitoutuminen onkin koko työurani ajan ollut suurin mielenkiinnon kohteeni ja olen luennoinut siitä useasti.

Olen kouluttautunut omatoimisesti työn ohessa vuosien ajan. Olen etsinyt tietoa kansainvälisesti ja kuulun ICC:hen, joka on kansainvälinen kompressiohoitoyhdistys. ICC tekee paljon omaa tutkimusta ja hoito-ohjeita. Olen käynyt useissa heidän koulutuksissaan ulkomailla, lukenut paljon tutkimuksia ja soveltanut niitä käytännössä.

Lisäksi tänä vuonna olen perehtynyt aiheeseen lisää suomentamalla S.T.R.I.D.E-mallin, johon luentoni esimerkiksi kompressiohoidosta rakentuu. Kirjoitin aiheesta myös artikkelin Haava -lehteen. Luentoni perustuvat edellämainittuihin asioihin, pitkään työkokemukseeni ja kansainvälisiin koulutuksiin ja konferensseihin.

TIME MALLI
Soita meille