Tällä kurssilla opit miten diabetesta sairastavan ihmisen jalkoja tutkitaan ja miten syntyneitä jalkaongelmia hoidetaan. Opit myös mitkä ovat diabeettisen jalkahaavan erityispiirteet. Jokaisen hoitajan tulee tietää diabeteksen aiheuttamat jalkasairauksien riskitekijät.

Koska diabeteksen määrä on kasvussa, myös diabeettisten haavojen määrä tulee kasvamaan. Hoitajien tuleisi osallistua erityiskoulutukseen, jotta he voivat käyttää uusimpia ja tutkittuja hoitosuosituksia työssään. Siten voidaan edistää diabesta sairastavien ihmisen terveyttä ja välttyä jopa amputaatioilta.

TÄMÄN KURSSIN POHJANA ON KÄYTETTY SUOMALAISTA KÄYPÄHOITOSUOSITUSTA DIABEETIKON JALKAONGELMAT JA SIIHEN ON SOVELLETTU TIETOA ERILAISISTA KANSAINVÄLISISTÄ LÄHTEISTÄ JA HOITOSUOSITUKSISTA SEKÄ KÄYTÄNNÖN HOITOTYÖSTÄ.

KURSSI ON MONIPUOLINEN, KÄYTÄNNÖNLÄHEINEN SEKÄ ENNEN KAIKKEA HOITAJALÄHTÖINEN. SE TARKOITTAA SITÄ, MITEN HOITAJA VOI PÄIVITTÄISESSÄ PERUSHOITOTYÖSSÄ TEHDÄ EDISTÄÄKSEEN DIABETESTA SAIRASTAVIEN IHMISEN JALKATERVEYTTÄ.

TÄLLÄ KURSSILLA ON MYÖS MUKANA AINUTLAATUINEN LUENTO SIITÄ, MITEN POTILAIDEN/ASIAKKAIDEN HOITOON SITOUMUSTA JA HOITOMYÖNTEISYYTTÄ VOI TUKEA.

TAMÄN KURSSIN TAVOITE ON LISÄTÄ TIETOA DIABEETIKON JALKAONGELMISTA JA NIIDEN SYNNYSTÄ ETENKIN VARHAISVAIHEESEEN ENNEN ISOJA ONGELMIA.

DIABEETTINEN JALKAHAAVA -ENNALTA EHKÄISY JA HOITO -VERKKOKURSSI

Diabeettiset jalkahaavat ovat iso terveysongelma Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Tällä kurssilla opit mitä suomalainen käypähoitosuositus ohjaa tekemään ja hoitamaan. Kurssi on suunniteltu ensisijaisesti perusterveydenhuollon hoitajille, jotka ovat diabeetikon jalkaongelmien ennaltaehkäisyn ytimessä.

Kurssi on jatkuvasti ostettavissa.

Ostohetkestä kurssi on katsottavissa kolmen viikon ajan. Luentoja voi katsoa useaan kertaan ja joka luennosta saa tulostettavan materiaalin itselleen. Lisäksi kurssilta saa myös tulostettavan potilasohjausmateriaalin.

 

KURSSIN SISÄLTÖ
  • Johdanto diabeetikon jalkaongelmien maailmaan
  • Diabetes sairautena
  • Diabetes ja jalkahaava
  • Diabeetikon jalan tutkiminen
  • Diabeettisen haavan hoito
  • Diabeetikon jalkojen omahoito
  • Hoitoon sitoutuminen ja ohjaus
  • Edistyneet haavanhoitotuotteet
  • Lisämateriaalit (potilasohje ja askel-askeleelta ennaltaehkäisyn tiivistelmä

 

Maksettu kurssi on ostopäätös. Kurssimaksua ei palauteta.
Kurssiin liittyvät lisäkysymykset:
koulutus@suomenhaavahoito.fi

ILMOITTAUDU KURSSILLE

Kurssin hinta 145 € (sis. alv 24 %). Voit ostaa kurssin myös Yrityslaskulla (vaatii Y-tunnuksen). Yrityslasku-vaihtoehto löytyy maksusivun alaosasta.

Ilmoittaudu koulutukseen

KOULUTTAJAT

Kurssin toteutuksesta vastaavat yhteistyössä

Ulla Nuutinen

Ulla Nuutinen

Haavahoidon asiantuntija

Maria Honkala

Maria Honkala

Auktorisoitu haavahoitaja

Lue: Suomen Haavahoito Oy:n verkkopalvelujen Tietosuoja- ja rekisteriseloste täältä.
Soita meille